Praktijkgegevens

Coaching op Leefstijl

Begin oktober start in Zundert het eerste CooL (Coaching op Leefstijl) programma voor patiënten van zorggroep Het Huisartsenteam. Deelnemers worden geholpen door een leefstijlcoach om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Een stijl die past in het dagelijkse leven en waarin ongezonde gewoontes worden aangepast.

Het programma duurt in totaal 24 maanden en bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Thema’s die aan bod komen zijn voeding, beweging, balans, in- en ontspanning, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement en vitaliteit.

Begin oktober start de eerste groep in Zundert via Het Huisartsenteam De Welborg. Begeleid door leefstijlcoach Rick Gommers van Healthclub Better Bodies Zundert gaan de deelnemers aan de slag met hun gezondheid. “Bewustwording en het stellen van de juiste doelen zijn essentieel in het proces van gezondheidsverbetering. Als leefstijlcoach zal ik hier ondersteuning aan geven op een nuchtere en hopelijk inspirerende manier”, aldus leefstijl Rick Gommers. In Breda, Etten-Leur, Rijsbergen en Rucphen starten rond dezelfde tijd groepen onder begeleiding van leefstijlcoaches Nathalie Saanen en Brenda van Uffelen.

Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Kijk hier voor de voorwaarden, of ga langs bij uw huisarts of praktijkondersteuner. Deelname wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Deel deze pagina