Praktijkgegevens

Reizigersadvies, CHB-gecertificeerd


In onze praktijk is een door de CHB-gecertificeerde reizigersgeneeskundig huisarts en een gespecialiseerde doktersassistente aanwezig.

Als men een verre reis gaat maken verwacht men zo goed mogelijk beschermd te worden tegen ziekten die heersen in de (sub)tropen. Het is van belang om de individuele omstandigheden van de reiziger en van de reis bij een advies te betrekken. De vaccinaties en malariapillen die een reiziger nodig heeft zijn altijd afhankelijk van de reisbestemming, de gezondheidstoestand van de reiziger en de omstandigheden waaronder iemand gaat reizen. Vaccinaties en anti-malariapillen hebben bijwerkingen en geven in veel gevallen geen 100% bescherming. Er moet dus een goede afweging gemaakt worden over het belang van bepaalde maatregelen in een individueel geval.

Om precies te weten wat voor u als reiziger de aangewezen vaccinaties en malariabescherming zijn kunt u het best het Reizigersadvies formulier invullen en naar ons toesturen. Probeert u ons zo gedetailleerd mogelijk te informeren! Nadat de verwerking heeft plaatsgevonden ontvangt u een e-mail dat u een afspraak kunt maken met de assistente. De vaccins haalt u bij uw apotheek.

De kosten verbonden aan een Reizigersadvies bedragen per persoon € 29,41 voor advies, recepten en het geven van de eventuele injecties (vaccins). Een Internationaal Bewijs Inenting (inentingsboekje) kost € 2,50.

De kosten van vaccin(s) worden door de apotheek in rekening gebracht. De totale kosten aangaande reisadvisering en vaccins kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw pakket worden de kosten door uw verzekeraar geheel, gedeeltelijk of niet vergoed.

Vertrekt u binnen een week? Neem dan contact op met de praktijk om na te vragen of een reisadvies via ons nog mogelijk is.
-
Het Huisartsenteam Markt Waarneming
Spoed 0765022333 Praktijk 0765015050
Adres Markt 128
4875 CH Etten-Leur
Kaart
Huisarts(en) B. Bugter
B. van der Heijden
H. van Loon
J. Vos